Farbror Andersson for Enova

Nye Tibe Garden starter året med en Roy Andersson-regissert film for Enova.

16924 ae369 original

Denne uken gikk startskuddet for Enovas storstilte mobilisering for mer effektiv energibruk her i landet. Olje og energiminister Terje Riis-Johansen og direktør i Enova Nils Kristian Nakstad lanserte den store kampanjen «Snu strømmen», en nasjonal dugnad for rettet mot både husholdninger og næringslivet. Kampanjen er langsiktig og arbeidet vil strekke seg over flere år, sier Kristin Flagestad, rådgiver i Tibe Garden



Nestor Dette blir den første reklamefilmen i rekken av flere, basert på et nytt kommunikasjonskonsept. Reklamefilmene regisseres av ingen ringere enn Roy Andersson, årets vinner av Nordisk Råds filmpris og en av tidenes mestvinnende reklamefilmregissører.

Han har laget to perler av noen filmer, med sitt regigrep og evne til å skildre arketyper i hverdagen har de både underfundighet og glimt i øyet, sier Nina Håvik.



Amatører
Filmhuset ved Anders Graham har produsert filmene. Rollefigurene i kampanjen er i amatører, og er funnet etter en omfattende casting, hvor flere hundre kandidater ble vurdert til rollene.

Byrå: Tibe Garden

Kreativ team: Nina Håvik, Nils Are Økland

Prosjektleder. Ellen Myklebost

Rådgiver: Kristin Flagestad

Produksjonsselskap: Filmhuset

Regissør: Roy Andersson

Produsent: Anders Graham

Ansvarlig hos kunde: Anne Guri Selnæs

Konseptet tas også ut på internett via helt nye interaktive filmer.
Teamet bak arbeidet er gjort av søsterbyrået i Trondheim, Tibe-T med
teamet Harald Øren, Birgitte Bjørlo, Eli Flakne og Hanne Henriksen.

Involverte byråer

Tibe Garden