Hamar kulturhus i ny skrud

Hamar kulturhus har offisiell åpning i 2014 og vil være et kraftsenter for kunst og kultur i innlandet. Tank design står bak identitet og logo.

39648 a33ea original
39649 825ae original
Merket består av 7 former som representerer ulike komponenter: dans, teater, musikk, kunst, litteratur, kino og kafe.
39650 38985 original
Rødt er energi, fart, risiko, følelser, lidenskap og temperament, alle faktorer som man forbinder med kultur.
39651 a9b3d original
Ved å dekonstruere bokstavene H og K har vi forent typografi og arkitektur.
39652 7d24e original
39653 bc541 original
Støtteelementet består av elementene fra symbolet, komponert i ulike mønstre.

På 14.000 kvadratmeter i Hamar sentrum vil utøver møte publikum, ung møte gammel, profesjonell møte amatør og folkelighet møte elite. Og kunst, musikk, dans, teater, litteratur og film samles under ett tak for felles inspirasjon og synergi.

Hus til inspirasjon

Arkitekturen reflekterer den åpne holdningen mellom befolkning og kultur et anlegg som integreres godt i eksisterende byplan og arkitektur. Huset og dets kvaliteter ble en viktig inspirator for identiteten. Logoen er inspirert av kulturhusets arkitektur, transparens og åpenhet og Tanks visjon ble å forene ikonifisering av bygget, akronymet HK og samtidig gi de seks ulike kulturuttrykkene muligheten til å gjøre logoen til sin.

Lesningen av bygget er tydelig for den som kjenner arkitekturen – volumet og den monumentale trappen. Ved å belyse en eller flere av elementene i logoen har man mulighet for dynamisk og fleksibel bruk. Identiteten skal ikke bare snakke til kultureliten, men også engasjere folk flest. Det krever en identitet med universell appell og tidløst uttrykk.

Involverte byråer

86657 a58a6 original

Tank Design Oslo