Blir familier lykkeligere av å lage middag sammen?

Arbeid av JCP Ignite

Den Stolte Hane presenterer stolt Middagseksperimentet.

Det finnes mye forskning som viser at familier som spiser middag sammen, har det bedre sammen. Vi ønsket å undersøke om dette kan forsterkes ved at man også lager middagen sammen som en familie. Derfor er det blitt satt i gang et landsdekkende eksperiment for å se hvor stor effekt det faktisk har. 

– JCP Ignite har over lengre tid arbeidet med å posisjonere Den Stolte Hane som et familiemerke, og vår misjon er få familier til å nyte tiden sammen gjennom matlaging, selve måltidet og læring. I år beviser vi det med Middagseksperimentet, et program med et sosialt formål som tilbyr reell verdi for målgruppen, sier Camilla Watz Johannessen, konsulent og byråleder i JCP Ignite.

Gjør familien 19 prosent mer harmonisk

Familier over hele landet har deltatt i eksperimentet så langt. De har laget middag sammen i en uke og svart på samme spørreskjema i forkant og i etterkant, og resultatene levner ingen tvil. 

– Selv om det både kan være litt slitsomt og kaotisk å lage mat sammen, kanskje spesielt i hverdagen, er tilbakemeldingene utelukkende positive fra de familiene som har deltatt så langt. Derfor oppfordrer vi nå alle andre familier til å la seg inspirere og selv å delta på Middagseksperimentet.no, sier Anette Møller, markedssjef i Den Stolte Hane. 

I tillegg til å bli mer harmoniske, kan vi også røpe at familiene som har deltatt i eksperimentet så langt har opplevd å bruke 33 prosent mindre tid på skjermer og å le 13 prosent mer etter at de har laget middag sammen i en uke. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.