– Smart og menneskelig

Regissøren og manusforfatteren av «Trolljegeren» viser oss reklamefilmfavorittene sine.

54026 a0186 original

Regissør hos 4 1/2: André Øvredal

André Øvredal,

breialt oppsumert: Han studerte film i Santa Barbara, har lagd reklamefilm, vunnet Sølvfisk, lagd kortfilm, vunnet i Grimstad, lagd «Trolljegeren», vunnet Amanda. En av «Top 10 Directors to Watch» ifølge Variety. Lager reklame for 4 1/2. Og han har en hund som heter Troll.

Fortell om en norskprodusert jobb du er glad i.

– Brunostfilmen «Pakken i Hanoi», fra Try/Apt. Dette er en overraskende Brunostfilm. En smart og menneskelig historie fortalt med energi og visualitet. En nydelig løst film på alle måter og jeg koser meg hver gang jeg ser den.

Nevn et inspirerende internasjonalt eller utenlandskt arbeid du gjerne skulle ha lagd selv.

– IKEA «Lamp» av Spike Jonze.


– En enkel film, men den er en av mine absolutte favoritter. Historien skaper umiddelbar nysgjerrighet, det er en nydelig stemning fra første rute. Regien er så overbevisende og presis at den får meg til å føle noe for den gamle, ubrukelige gjenstanden før de rister meg ut av denne sentimentale vrangforestillingen med presis og overraskende humor.

– Det er en utrolig vågal og god idé å få publikum til å føle sympati med den gjenstanden det nye produktet skal erstatte. Det er motsatt av all vanlig reklamelogikk og det funker. De får meg til å like den gamle lampen, og når de lover at den nye er bedre, så vil jeg på IKEA og finne den. Kommunikasjonsmessig er dette et mesterstykke fra både kunde, byrå og regi. Skulle gjerne regissert denne filmen.

Hvem vil du sende stafettpinnen videre til, og hvorfor?

– Jeg vil sende den videre til regiteam Nic & Sune hos Fredrik Fiction. Jeg er en stor fan av deres eminente sans for humor og visuelle språk. Jeg er veldig nysgjerrig på hvilke filmer de kommer til å velge!