Etterlyser bedre teknologi

Lou Reed langer ut mot det dominerende filformatet for musikk, MP3. Folk må kreve en høyere standard, sa han under sin keynote-tale på musikkfestivalen South By Southwest.



Den legendariske frontmannen i Velvet Underground lager musikk på sitt femte tiår. For tiden turnerer han sitt bistre åsyn rundt på musikk- og filmfestivaler med filmen «Lou Reeds Berlin», en dokumentar rundt oppsetningen av sceneversjonen av konseptalbumet «Berlin» (1973).

Filmen er laget av den Oscar-nominerte regissøren og kunstneren Julian Schnabel («The Diving Bell and the Butterfly», «Basquiat»).

I sin forelesning, som varte 55 minutter, klaget Reed blant annet over at den herskende audio-teknologien drar ned kvaliteten.
– Vi går baklengs, det har blitt lettere å gjøre ting dårligere. Det er som å få en sang redusert til lyden av et knappenålsfall. Hvis folk ikke vet bedre, og ikke bryr seg, kommer det til å holde seg på et elendig nivå i lang tid. Og folk som liker god lyd vil bli sett på som et merkelig vesen fra dyrehagen, sa Reed.

Han mener det må være et minstekrav at det går an å skille instrumentene fra hverandre på en sang.
– Men dette betyr bare noe for folk som liker bra lyd. Hvis du ikke er interessert i bra lyd, betyr ingenting av det jeg sier noe som helst.