Jeg er ikke en kunstner, men håndverker

Dét sier Kjetil Try om forfatterskapet sitt i forbindelse med utgivelse av hans tredje krimroman.



Forrige uke entret reklamemannen den røde stolen på podet i bokhandleren Tanum i Oslo. I mikrofonen snakket han til de fremmøtte om sin produksjon av krimbøker, melder Dagens Næringsliv i dag.

– Jeg ser ikke på meg selv som kunstner, men mer som en håndverker som synes det er moro å få folk til å lese, sa Kjetil Try.

Boken «La de små barn komme til meg» er hans tredje gjerning begått som kriminalforfatter, og selvsagt er lanseringen lagt tett opp til påske.

Boken har fått stor sett tilbakeholdent positive anmeldelser i pressen, med en 4-er i Aftenposten og en 5-er i Fredrikstad Blad og overskriften «Godt fortalte klisjer» i Aftenbladet.no.

Nettverket rundt lanseringen Anmelderen i Dagbladet poengter undrende at bokens omslag har en egenreklame med rosende ord fra forfatteren Roy Jacobsen.

Men det er ingen hemmelighet at Jacobsen sitter i styret til reklamebyrået Try, hvor også Anne Carine Tanum sitter. Og, Anne Carine Tanum var eier av Tanum bokhandel inntil N. W. Damm & Søn AS kjøpte den i 2006.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.