Philippe Starck skammer seg

Mesteren angrer på det meste han har designet og mener alt man virkelig trenger her i livet er kjærlighet og en god pute.



Vår alles kjære og for noen kanskje selve gudfaren innen design, Philippe Starck, takker snart for seg som designer. Det kan virke som om han på sine eldre dager har havnet oppi en aldri så liten moralsk krise, og forkaster nå det meste av det han har laget i løpet av sin karriere.

– Jeg har vært en produsent av materialisme og det skammer jeg meg over. Alt jeg har designet er unødvendigheter, sa Starck i et intervju med tyske Die Zeit forrige uke.

Starck som blant annet er kjent for å ha designet lekre og masseproduserte produkter, som stoler, tannbørster og sitronpresser mener også at design som sådan snart blir lagt død.

– I fremtiden vil det ikke lenger være behov for designere. Fremtidens designere er personlige trenere og dietteksperter, sier han.

De eneste tingene han nå føler seg knyttet til er en pute, kanskje en madrass og mener at det eneste man virkelig trenger her i verden er evnen til å elske.