Nordic Light provoserer igjen

Med den kontroversielle amerikanske fotografen Joel-Peter Witkin har Nordic Light sikret seg nok et verdenskjent navn til neste års fotofestival i Kristiansund.

5597 102f9 original
5598 2a125 original
5599 85c50 original
5600 18ca3 original
5601 7c5f5 original

Kunstneren er opptatt av mennesker som har amputert kroppsdeler eller som har deformasjoner. Witkin søker skjønnhet i det groteske, et tema han synliggjør gjennom å fotografere mennesker med spesielle fysiske trekk, det være seg hermafroditter, dverger eller lemlestede lik.

Witkin finner sine fotoobjekter og samarbeidspartnere ved medisinske fakulteter, likhus og psykiatriske institusjoner verden over. Hans opptatthet av kroppsstudier bunner muligens også i at han har bakgrunn fra skulpturstudier, der studiet av menneskekroppen sto sentralt.
– Dette betyr uendelig mye for festivalen, som vi regner med vil trekke en del faglige aktører, kunstnere og fotointeresserte til Kristiansund. Han er virkelig en av de store verdensstrenene innen fotokunst, og i tillegg klarer han å skape debatt med fotografiene sine. Han rører ved tabuer, sier daglig leder ved Nordic Light fotofestival Hélen Eliassen, til Aftenposten.

Foruten Witkin har fotografene Joyce Tenneson og Chris Rainier allerede bekreftet at de kommer til Nordic Light 29. april-3. mai 2009.