Er denne filmen for vond?

Den britiske reklamevaktbikkja Advertising Standards Authority (ASA) har mottatt over 300 klager på en filmkampanje mot barnemishandling.

5388 18ab2 original

Barnardos er en stor britisk veldedig organisasjon som hjelper barn og unge i nød. Organisasjonen har i høst vært ute med en filmkampanje som oppfordrer til å «bryte med den onde sirkelen»: Unge som blir mishandlet, blir som regel preget av det i voksen alder, ofte med det resultat at de selv slår.

Filmen viser en far som gjentatte ganger klapser datteren sin over hodet og sier at hun er ubrukelig. Det er utvilsomt en vond film. Men er den så vond at folk bør beskyttes mot den? Det mener i hvert fall over 300 seere i Storbritannia, noe som gjør filmen havner på 10. plass over reklamefilmer som har fått mest klager i år, på tross av at den kun ble vist i to uker.

ASA har lansert en undersøkelse for å se om det er noe i klagene.
– Folk som har klaget er sterkt bekymret for volden i filmen. Vi har lansert en offisiell undersøkelse, hvor vi sammenlikner filmen mot våre retningslinjer om smak og anstendighet, sier ASA i en uttalelse.

Byrå: BBH
Regi: Jeff Labbe
Produksjonsselskap: Sonny London