Kofi Annan til Cannes Lions

Tidligere FN-general Kofi Annan deltar i det årlige ACT Responsible-seminaret i forbindelse med Cannes Lions.



ACT Responsible i 2009 skal handle om klimaspørsmål, menneskelige konsekvenser av global oppvarming og reklamens utfordringer og muligheter i lys av dette. Kofi Annan, tidligere FN-sjef og nåværende president for Global Humanitarian Forum, og David Jones, administrerende direktør for Havas Worldwide, skal holde «krisedebatt» under Cannes Lions, hvor tanken er å drøfte hva slags rolle det kreative miljøet kan spille for å snu utviklingen.

I juni 2008 innledet ACT Responsible samarbeidet med Kofi Annans Global Humanitarian Forum, som i samarbeid med David Jones har satt sammen et dedikert team av kommunikatører som skal rette søkelyset mot de menneskelige konsekvensene av global oppvarming.
– Vi håper å involvere millioner av mennesker i en verdensomspennende bevegelse for en rettferdig løsning på klimakrisen, sier Hervé de Clerck. Han er grunnlegger av ACT Responsible, og skal lede debatten under Cannes Lions.

– Dette er vesentlig fordi den eneste måten å påvirke det politiske lederskapet til å reise seg og handle, er å gi saken en sterk folkelig forankring, sier Kofi Annan.

– Det riktige ordet her er «bevegelse» snarere enn «kampanje». Fordi en kampanje er noe du ser på, mens en bevegelse er noe du tar del i, sier David Jones.