Nesten ferdig radio for Leger uten grenser

Dinamo og Verdens Sterkeste Mann lager radio for Leger Uten Grenser i forbindelse med veldedighetsprosjektet Radio for alvor, og ber om innspill fra KFs lesere om valg av avsluttende voiceover.

7528 b5172 original

Tilsvarende samarbeid mellom de nevnte aktørene i fjor endte med en spot som ble belønnet med bronseløve i Cannes – også den for Leger Uten Grenser. Denne gangen bygger idéen på en historie fra Sekunder-kampanjen Dinamo gjorde for samme kunde i fjor høst. Sekunder-kampanjen har vunnet en rekke utmerkelser, senest gull i samfunnskategorien av Gullblyanten.

Les mer som Sekunder-kampanjen her.

Et hakk videre Tekstforfatter Stein Simonsen forteller om spoten generelt:
– Vi ville bygge videre på den dokumentariske vinklingen fra Sekunder-kampanjen, der vi ba publikum donere sekunder for å lytte. Her ønsker vi å tilføre et element som tar det ett hakk videre i retning av aktiv respons. Derfor har vi bygget på en av de sanne historiene, men tilført et grep som skal synliggjøre hvordan Leger Uten Grensers faste givere bidrar til at liv reddes. For å yte historien rettferdighet har det blitt en ganske lang spot, men organisasjonen skal jo uansett ikke betale for å få den sendt.

Alternativene Simonsen forteller videre om de to alternative avslutningene:
– Det ene alternativet er å ta med flest mulig stemmer i avslutningen som knyter i hop sekken. Det oppsummerer egentlig best idéen om de mange små bidragene som blir noe stort tilsammen. Alternativet er å ha med veldig få stemmer. Det gir større ro og rom for tydelighet når man hører nøkkelsetningen som forklarer idéen om «å skape historiene». Å spørre helt åpent hva folk synes fungerer best virket som en helt feil ting å gjøre, så da tenkte vi det var spennende å prøve nettopp det.

Klikk neste-pilen i mediespilleren for å høre de to alternativene.

Involverte i Verdens Sterkeste Mann:
Produsent: Frederik Horn
Regissør: Espen Nordal
Lyddesigner: Kjetil Røst Nilsen

Involverte i Dinamo:
AD: Torstein Greni
Prosjektleder: Lene Gjelsvik
Tekstforfatter: Stein Simonsen
Konsulent: Christin Utigard

d90c2b43-b86c-4cca-82cd-dd243c375a6c.mp3

24c0459b-3890-4971-a058-037c61835e54.mp3