Betaler 10.000 for te-kunst

AD-ene i andreklasse på Westerdals åpnet i forrige uke utstillingen «London Brygge». Elevene fikk i oppgave å bringe London hjem etter en klassetur. Et av arbeidene, «Dry Marteani» reiser snart tilbake til London, da det er solgt til Beefeater.

10829 7dd53 original
10830 f0e99 original
10831 fa47f original
10832 4000b original

London med seg hjem. Prosjektet er en del av event- og scenografibolken i andreklasse, der studentene skal lære seg å jobbe med tredimensjonal kommunikasjon. Det var stor variasjon blant de utstilte arbeidene, og jobben som ble solgt var en av arbeidene som skilte seg ut. Installasjonen er en gigantisk tepose med tilhørende mindre poser for prøvesmaking.

Inneholder det samme som Beefeater. Teen inneholder de samme ingrediensene som Beefeaters populære Gin i tillegg til svart te. Disse ingrediensene er: einebær, skall fra appelsin og sitron, mandler, rot og frø fra kvann, lakris, orris rot og koriander. Forøvrig er alle teposene, både stor og små, pakket for hånd og må trekke lenger enn vanlig før den setter smak.
– Jeg fikk ikke tak i nok av hver ingrediens, og måtte be Beefeater sende over mer, forteller Cory Grier, AD-en bak.
Ideen dukket opp under et besøk på destilleriet til brennevinsmerket i Kensington, London.
– Det var utrolig å være på fabrikken, kjelene var enorme, flotte kobbergryter akkurat som i gamledager, forklarer Vibecke Osfoss, lærer ved Westerdals.
Det er ikke vanlig at studenter selger arbeider under utstillinger, og det kom overraskende på både elev og lærer når Beefeater ønsket å kjøpe teposene.

Støtter kunsten. Det er ikke tilfeldig at Beefeater kjøper kunst fra en norsk AD- student. Brennevinsfabrikanten sponser nettopp kunst i hele verden, og bidrar denne gang med 10.000 til neste års skoletur.

Markedssjefen i Beefater på verdensbasis, Jenny Shipton fløy inn til Oslo i ens ærend for å hilse på kvinnen bak teposene, som skal pryde kontoret.
— Vi tar vare på kunstverket her i Norge først, Jenny får det ikke med seg på flyet i dag. Deretter vil teposen bli utstilt på hovedkontoret i London, forteller Berit Sjøvik fra Brand Partners, representant for Beefeater i Norge.

Utstillingen er å se i 3. etasje på Aker Brygge shopping, og vil bli stående frem til det kommer en butikk i det ledige lokalet.