Dette er gledelig

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland gir kampanjen «Gnist» mye av æren for den voldsomme økningen i søknader til lærefaget.

11072 50d24 original


Den foreløpige statistikken fra Samordna opptak viser at søkningen til allmennlærerutdanningen øker med nær 35 prosent sammenliknet med fjoråret. Samlet for all høyere utdanning øker søkningen med 9,7 prosent, og for første gang på 13 år er antallet søkere over 100 000.
– Dette lover svært godt for Regjeringens ambisjoner om å satse på læreren, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland. Hun er også tilfreds med at den generelle søkningen til høyere utdanning øker med nærmere ti prosent.

Aasland mener den positive profileringen av læreryrket den seinere tiden, ikke minst gjennom den omfattende lærersatsningen Gnist, må ha gitt resultater.
– Dette er gledelig, for skolen trenger flere dyktige lærere. Klarer vi å opprettholde denne trenden gjennom flere år vil vi stå mye bed, sier hun.

Har du det i deg? Kunnskapsdepartementets kampanje for økt rekruttering av lærerstudenter har pågått fra 15. mars til 15 april. Kunnskapsdepartementet og partnerskapet Gnist er oppdragsgiver, og i kampanjen har nettstedet hardudetideg.no vært det bærende elementet.

Apt/Try og Geelmuyden Kiese står bak kampanjen.

Hardudetideg.no har over 100.000 unike besøkene og over 95.000 har tatt lærertesten på hardudetideg.no/test. Besøkstiden på nettstedet er over seks minutter.
– Dette er en kampanje hvor vi har fått bruke stort sett hele verktøykassa, og det er veldig gøy å se resultatene det har gitt så langt, uttaler Fred Kihle, konsulent og fagansvarlig i Apt.

Gnist-prosjektet skal fortsette to år framover, og vil fremdeles jobbe med rekruttering og selve statusen til læreryrket.

Foto: Rainer Ebert, publisert under en CC-lisens.