Faldbakken regisserer Varg Veum II «Skriften på veggen»

«Uro»-regissør Stefan Faldbakken skal regissere første kinofilm i den nye Varg Veum-serien.



Filmen går i opptak til høsten. I tillegg har Faldbakken ansvar for å utarbeide det overordnede konseptet for alle de kommende seks filmene.
– Stefan Faldbakken er det vi kaller konseptuerende regissør, sier produsent Silje Hopland Eik.

I tillegg til å regissere den første filmen, «Skriften på veggen», legger han premisser som vil være styrende for seriens nye retning i form av en mer personlig Varg Veum.
– Varg skal være mer personlig involvert i sakene, og vi skal bli bedre kjent med ham som rollefigur, lover Hopland Eik.

Stefan Faldbakken hadde debut på spillefilmarenaen med «Uro» i 2006. Filmen ble en publikumsuksess og kom til Cannes i det prestisjetunge programmet Un Certain Regard. Faldbakken har tidligere regissert en rekke prisbelønte kortfilmer, som bla «Kosmonaut» og «Anolit».

Annet blikk og ny fordypning. – Jeg gleder meg veldig til å gå i gang med å regissere «Skriften på veggen». Varg Veum må på den ene siden være et kjent gjensyn – filmene må oppfylle de eksisterende forventningene hos publikum. Men på den annen side må konseptet ha utviklet seg. Det må slå på en annen måte, bli fortalt med et annet blikk og med en ny fordypning, sier Stefan Faldbakken om sin kommende oppgave.