Lærlingkompaniet: I 18. etasje

Siden mars har avgangselevene fått kjørt seg på en arbeidsplass de har skaffet selv. Redaksjonen hører hvordan det går med Hege Kallerud og Maja Folgerø i toppen av KPMG-bygget.

11718 6e654 original

Hvorfor Grey?
– Vi kjente ikke så mye til byrået på forhånd, men hørte mange godord om det fra andre som har vært her tidligere. Etter en veldig hyggelig mappevisning, fikk vi lyst til å jobbe videre med både folket og kundene på huset, så da muligheten bød seg takket vi ja.

Hvordan fikk dere praksisplassen?
– Vi dumpet ned i saccosekkene på mappevisning, og to timer senere var vi her fortsatt, Felles enige om hva Daniel Nannskog egentlig ligner på, og at Holga er et trivelig kamera, hjalp antakeligvis. Vi skrøt nok på oss noen au-pair egenskaper, vi heldigvis ikke har trengt å bevise.

Hva slags arbeidsoppgaver har dere?
– Vi har fått testet oss på det meste egentlig: Idéjobbing med Thomas og Espen (kreative ledere), egne briefer og ferdiggjøring av egne og andres arbeider. Når en dag kan starte hos =Oslo for research og prat med selgerne, og avsluttes med å skrive leder'n og pushe produkter i en senteravis, skjønner vi hvor mangfoldig reklame kan være.

Hva har dere lært så langt?

– At den virkelige verden krever raske hoder, og at alle titlene på folk i byråer ikke er tilfeldig, det er mange involvert for å få ting gjennomført. Ikke minst har vi lært mye om hvordan vi bør presentere idéene våre, slik at andre også skjønner hva vi vil. Og det kan være utfordrende i blant.

Hva er deres ambisjoner etter endt praksis?
– Selv om det kanskje ville vært bedre å avslutte skolen et annet år, gjør vi vårt beste for å fjerne skyene i horisonten. Det er mye spennende som skjer i den digitale verden, så drømmen hadde vært å få være med og utforske mulighetene der. Ellers er nok Hege mer innstilt på å starte voksenlivet innen design eller reklame nå, mens Maja har lyst til å leve på Lånekassen enda noen år.

Er dette drømmejobben?
– Å få penger for å finne på idéer, «krangle» med kunder og jobbe nattestid for å ferdiggjøre? Ja, det er absolutt blant drømmejobbene.