Saatchi & Saatchi best i ADC

The Art Directors Club har holdt sitt årlige prisfesjå i New York. I tillegg til å hedre de beste byråene og byrånettverkene, fikk YouTube ADCs Vision Award for sin rolle som «world-changing company».



The Art Directors Club, det globale kreative forumet av folk innen reklame, design og visuell kommunikasjon, delte ut sine prestisjetunge priser før helgen.

For første gang i konkurransen 88 år lange historie hedrer ADC også sammenlagtvinnerne i konkurransen med en «årets»-pris, altså Agency, Network, Design Firm og Interactive Agency of the Year. Vinnerne ble:

ADC Agency of the Year: Saatchi & Saatchi, New York med åtte priser.
ADC Network of the Year: Leo Burnett med 12 priser.
ADC Design Firm of the Year: Pentagram Design med seks priser.
ADC Interactive Agency of the Year: R/GA med tre priser.

Saatchi & Saatchi var altså byrået som klarte å kapre flest av de gjeveste utmerkelsene med hele fire ADC Gold Cubes. Deretter kommer Ogilvt & Mather, Frankfurt og Leo Burnett, London, med tre hver.

Crispin Porter + Boguskys arbeid for Burger King var noe av det som hanket inn flest priser i år, og innkasserte en ADC Hybrid Cube og Gold Cube i interaktivkategorien for arbeidet «Whopper Sacrifice» samt en Gold Cube for «Whopper Virgin» i kategorien for integrert reklame.

ADC Black Cube for best-in-show ble ikke delt ut i år. YouTube ble hedret med ADC Vision Award, en pris som tidligere er gitt til blant andre IBM, Volkswagen, RCA, Levi-Strauss, Ford og MTV.

Last ned hele vinnerlisten under.

08838279-08ff-41b7-a607-8135122e9bb2.pdf