Vi ser stadig mer film

For tredje året på rad er det satt ny besøksrekord i løpet av kinosommeren. Tall fra videobransjen viser dessuten at det er satt ny rekord i utleie av DVD-er.

9770 30863 original

Totalt har de norske kinoene hatt 2.526.677 besøk i perioden 1. juni til og med 9. august. Dette er en fremgang på 11,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Majoriteten av forhandelerne som leier ut DVD melder også om en økning på mellom 25 og 76 prosent i juli sammenlignet med juli i 2008, mens salget av DVD-er har holdt seg overraskende stabilt.

– Aldri før har vi sett så mye film i løpet av sommermånedene, og vi ser film i alle kanaler. Med rekord på rekord i kinobesøket, kan vi også slå fast er sommeren er blitt kinotid i Norge som i en rekke andre land, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Kinoer som vanligvis har sommerstengt har i år valgt å holde åpent for publikum. Dette har vist seg å være en suksess. Det er de minste kinoene som øker mest, med mer enn en dobling av besøket i forhold til fjoråret.

Lokomotivene denne sommeren vært «Istid 3» og «Harry Potter og Halvblodsprinsen» (bildet). De har til sammen hatt 1.177.348 besøk, noe som utgjør 47 prosent av kinobesøket i sommerperioden.