Lærlingkompaniet: Danskene

Avgangselevene til Westerdals er i disse dager på utplassering. Vi har snakket med Marte Konradsen og Jenny Solem Vikra om hvordan arbeidslivet er i danske Soundvenue.

5145 1008b original

Hvorfor ble det København og Soundvenue?
– Vi hadde lyst å jobbe i et magasin som ikke var et motemagasin, men som likevel hadde en sterk visuell og redaksjonell profil. Første gangen vi så Soundvenue snakket vi om hvor stas det hadde vært å ha praksis der. At det er i København er en fin bonus.

Hvordan fikk dere praksisplassen?
– Vi maste. Hadde mail, brev og telefonterror pågående i to måneder. Til slutt fikk vi komme på mappevisning og ble tilbudt praksisplass.

Hva slags arbeidsoppgaver har dere?
– Vi har den klassiske AD-assistentjobben i et magasin. Setter mye både annonser og redaksjonelt. I tillegg har vi vært så heldige å få jobbet med mye konseptutvikling. Vi videreutvikler nettbutikken til Soundvenue, samt designer og setter sideprosjekter som Soundvenue samarbeider med andre bedrifter om.

Hva har dere lært så langt?
– Vi har fått mye bedre innsikt i hvordan et magasin faktisk fungerer. Vi har lært at halvparten av jobben i et magasin faktisk er å selge annonser. Vi har lært oss alle hurtigtastene i InDesign. Vi har lært at Google er vår bestevenn. Og vi har lært litt for mye om dansk musikk.

Hva er deres ambisjoner etter endt praksis?
– Til høsten er planen å jobbe med byrået vårt Lo Tech. Prøve å bygge opp et design og reklamebyrå som driver med ærlige og lavteknologiske løsninger for bedrifter som ikke har noenting å skjule. Vi har også lyst å lage flere utgaver av eksamensmagasinet vårt «There Is Nothing Wrong About You Magazine» som vi startet sammen med tekstforfatter Cecilie Aurstad. -Om vi ikke får en dritbra jobb kastet etter oss.

Er dette drømmejobben?
– Å få lov til å jobbe med design og musikk i København er ganske nært opp til drømmejobben.