Nansen og jeg

Nobel Fredssenters ferske utstilling med navn «Nansen og jeg» er et aktivtetsrom som skal inspirere barnefamilier til selv å hjelpe flyktninger.

12664 60c06 original
12665 69679 original
12666 2f819 original
12667 ed89b original
12668 48c4b original
12669 f70e5 original
12670 89778 original

Nansen er mest kjent for sine oppdagelser, men han var også opptatt av å hjelpe andre. I 1922 fikk han Nobels fredspris for blant annet å skaffe mat til sultrammede, samt hjelpe flyktninger og krigsfanger i Russland. Nansen var vår første høykommissær for flyktninger, og la grunnlaget for dagens internasjonale flyktningarbeid. Han ga også sitt navn til Nansen-passet - et identitetspapir som ga mennesker på flukt viktige rettigheter.

Barna får Nansen-pass. Når barna kommer til Fredssenteret får de hvert sitt digitale Nansen-pass som starter alle installasjonene. Med passet kan de besøke åtte år gamle Masika som bor i en flyktningleir i DR Kongo og de kan bistå Nansen med å gi flyktninger mat, rent vann med mer. Barna kan også ta bilde av seg selv sammen med Fridtjof Nansen, fotografiet kommer på en egen avisforside i Nansen-nytt som barna får med hjem som et minne fra besøket.

Nansen-strek. På oppdrag fra Nobel Fredssenter har Qvisten Animasjon laget en interaktiv utstilling myntet mot barn og deres familier for å synliggjøre Nansens arbeid og flyktningers situasjon i dag.
Blant annet stå Qvisten bak en helt ny tegneserie som forteller hvem Nansen var og hvordan han ble inspirert til å gjøre en humanitær innsats for flyktninger etter første verdenskrig. Manuset er skrevet av Holger Fangel i Reklamebyrået Hei!

Utstillingen som ble åpnet av selveste kongefamilien vil være mulig å se i hele 2011 og blir en viktig brikke i det kommende Nansenåret. «Nansen og jeg» holder hus i Nobel Fredssenter.

Aktivitetsrommet er laget av Nobels Fredssenter med støtte av Sparebankstiftelsen DnB NOR, i samarbeid med Espen Rasmussen og Telenor.
Hovedleverandører: Qvisten Animation as, Back, Morten Haneseth/Livets små gleder.