Nansen og jeg

Nobel Fredssenters ferske utstilling med navn «Nansen og jeg» er et aktivtetsrom som skal inspirere barnefamilier til selv å hjelpe flyktninger.

Nansen er mest kjent for sine oppdagelser, men han var også opptatt av å hjelpe andre. I 1922 fikk han Nobels fredspris for blant annet å skaffe mat til sultrammede, samt hjelpe flyktninger og krigsfanger i Russland. Nansen var vår første høykommissær for flyktninger, og la grunnlaget for dagens internasjonale flyktningarbeid. Han ga også sitt navn til Nansen-passet - et identitetspapir som ga mennesker på flukt viktige rettigheter.

Barna får Nansen-pass. Når barna kommer til Fredssenteret får de hvert sitt digitale Nansen-pass som starter alle installasjonene. Med passet kan de besøke åtte år gamle Masika som bor i en flyktningleir i DR Kongo og de kan bistå Nansen med å gi flyktninger mat, rent vann med mer. Barna kan også ta bilde av seg selv sammen med Fridtjof Nansen, fotografiet kommer på en egen avisforside i Nansen-nytt som barna får med hjem som et minne fra besøket.

Nansen-strek. På oppdrag fra Nobel Fredssenter har Qvisten Animasjon laget en interaktiv utstilling myntet mot barn og deres familier for å synliggjøre Nansens arbeid og flyktningers situasjon i dag.
Blant annet stå Qvisten bak en helt ny tegneserie som forteller hvem Nansen var og hvordan han ble inspirert til å gjøre en humanitær innsats for flyktninger etter første verdenskrig. Manuset er skrevet av Holger Fangel i Reklamebyrået Hei!

Utstillingen som ble åpnet av selveste kongefamilien vil være mulig å se i hele 2011 og blir en viktig brikke i det kommende Nansenåret. «Nansen og jeg» holder hus i Nobel Fredssenter.

Aktivitetsrommet er laget av Nobels Fredssenter med støtte av Sparebankstiftelsen DnB NOR, i samarbeid med Espen Rasmussen og Telenor.
Hovedleverandører: Qvisten Animation as, Back, Morten Haneseth/Livets små gleder.

Kommentarer

Lars-Petter Kjos

3 år, 10 måneder siden

Grattis Lars-Petter og Thomas