Tre på pinebenken

Norskdelen av Best YET-konkurransen for unge europeiske team er ferdig juryert. Tre team er nå nominert til å representere Norge i den internasjonale finalen i Kroatia i mai.

12388 73827 original

Årets Best YET (Young European Team) er ferdig overstått, for første gang med team fra Stavanger med i konkurransen. Deltakelsen fra Oslo var alene rekordartet med 65 team, og med Stavangers 15 påmeldte var det 80 unge norske team som deltok, med til sammen 90 konkurransebidrag.

Etter en heftig jurydiskusjon ble følgende tre team nominert. De er nå sikret medalje, enten bronse, sølv eller gull. Og både gull- og sølv-vinnerne reiser til Kroatia.

* Ane Flyum Thorsen og Kristine Nergaard Tonhaugen, Apt
* Rune Woldsnes, Tropenatt, og Eva Wiken, Westedals
* Henrik Berg Slang, Suburbia Reklamebyrå, og Inge Kvivik, Oktan Stavanger

11 til finalen. På forhånd var 11 team utpekt som finalister. I tillegg til de tre ovennevnte er det disse det er snakk om:

* Kristoffer Slaatten Liabø og Mads Rønold, Norges Kreative Fagskole
* Ola Nielsen og Kristian Haukland, Westerdals
* Tina Rygh, Dist Creative, og Kristina Schaathun, Jimmy Royal
* Torny Hesle, Thale Høy-Petersen og Ingrid Lea, Westerdals
* Heidi Kristin Langberg og Sveinung Arnestad, Westerdals
* Christian Horseng og Karina Ullensvang, Westerdals
* Ole Peder Henriksen og Christian Lauritzen, Verdens Sterkeste Mann
* Alexander Halvorsen og Mats Onsum, Westerdals

Offentliggjøres på Sniklesing. Hvem som til slutt vinner gull, sølv og bronse offentliggjøres på Kreativt Forums Sniklesing 8. april. Det er gull- og sølv-vinnerne som skal representere Norge i den internasjonale Best YET-konkurransen i Kroatia i mai.

Årets jury besto av følgende personer:
Lin Berge Strømsheim, Bates United (Juryleder), Janne B. Lysø, Try, Geir Florhaug, McCann, Henrik J. Sæther, Dinamo, Anders Beichmann, Aftenposten.

Det er Mediebedriftenes Landsforening som arrangerer Best YET i Norge (med assistanse fra Kreativt Forum). Neste år blir konkurransen enda et hakk mer spennende, for da skal den internasjonale konkurransen foregå i Oslo.