Watson til Nordic Light

Alfred Hitchcock med gåsa er et av Albert Watsons mest kjente bilder. Likeså Mick Jagger som leopard. Fotografen kommer til fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund i mai.

6422 3b2b5 original

Dermed har festivalen i år sikret seg en storfisk fra fotografverdenen. Det var på slutten av 70-tallet Watson begynte å kombinere motefotograferingen med kjendisportretter. Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie, Johnny Depp, Kate Moss, Alfred Hitchcock, Jack Nicholson, B.B. King og Naomi Campbell er noen av dem Albert Watson har fanget med sitt kamera.

Han har hatt mer enn 250 forsider av motebladet Vogue og bildene hans brukes også jevnlig i magasiner som Rolling Stone, Time, Vibe, Mademoiselle, GQ og Harper's Bazaar. Fotobransje-bibelen Photo District News rangerer Albert Watson som en av de 20 mest innflytelsesrike fotografene gjennom tidene.

Design, film og reklame. Etter å ha studert grafisk design og film- og TV-produksjon, flyttet skotske Albert Watson til Los Angeles i USA i 1970. Der begynt han å fotografere, mest for hobbyens skyld, til tross for at han fra fødselen av har vært blind på ett øye.

Watson har også gjort hundrevis av reklamekampanjer for store selskaper som Max Factor, Gap, Levi's, Revlon og Chanel. Han har også regissert mer enn 600 reklamfimer.

Foto: «Mick Jagger», fotografert til 25-årsjubileet til Rolling Stone Magazine. @ Albert Watson 1992

Nordic Light foregår 3.-7. mai.

www.albertwatson.net

www.nle.no