Se «Urbanized» med oss

Førstkommende onsdag har Oslo Filmfestival holdt av 20 gjestelisteplasser til KF-medlemmer på «Urbanized», filmen som gjør dokumentarregissør Gary Hustwits designtriologi komplett. Visningen foregår med regissøren til stede.

10919 1ead8 original

I 2007 kom Hustwit med den oppsiktsvekkende engasjerende filmen om skrifttypen «Helvetica». I 2009 tok han for seg tingenes tilstand i «Objectified», hvor han utforsket rollen til hverdagsobjektene i livene våre sammen med designere som Jonathan Ive, Andrew Blauvelt, Marc Newson og Karim Rashid.

I september hadde triologiens tredje film premiere under Toronto International Film Festival (TIFF). Over halvparten av verdens befolkning bor nå i et urbant område, og 75 prosent vil kalle en by for et hjem innen 2050. Ved å utforske et mangfoldig utvalg av urbane designprosjekter rundt om i verden, vil «Urbanized» fremme en global diskusjon om byenes fremtid. Filmen dokumenterer hvordan byer blir designet og utformet, og verdens fremste arkitekter, planleggere, politikere, utbyggere og tenkere ser på problemstillinger knyttet til byer og urban design: Folk som Sir Norman Foster, Amanda Burden, Alejandro Aravena, Oscar Niemeyer og Rem Koolhaas.

Filmen går klokken 15.00 onsdag 16. november på Sentrum Scene med regissøren til stede!

Tilbudet gjelder enkeltmedlemmer i Kreativt Forum. Påmelding gjøres på epost (først til mølla-prinsippet gjelder).

http://oslofilmfestival.com

Filmen blir vist om igjen på Oslo Filmfestival søndag 20. november (men våre gjestelisteplasser gjelder altså for onsdagen).