Søker daglig leder

Til sommeren går Sol M. Olving av som daglig leder av Kreativt Forum. Styret, med styreleder Jon Fredrik Sandengen i spissen, søker nå hennes etterfølger.

5880 df36b original


I juni går Sol M. Olving over i pensjonistenes rekker. Hun tok over som sjef for foreningen etter fusjonen mellom Kreativt Forum og Reklamebyråforeningen i 2002. Før det hadde hun ledet Reklamebyråforeningen siden 1997.

– Jeg vil understreke at Sol har vært en enormt viktig, stødig og drivende kraft i utvikingen av KF. Hun sitter på en kompetanse og erfaring som er unik, og som jeg håper og tror vi kan dra veksler på også fremover, sier styreleder Jon Fredrik Sandengen.

KF er i en omstillingsperiode, men utviklingen i økonomien er positiv, etter en rekke grep som er gjort det siste året, forteller Sandengen.

Må brenne for bransjen.
– KF skal skape de viktigste arenaene for inspirasjon, engasjement og sosialt fellesskap i kommunikasjonsbransjen, samt ivareta medlemmenes rammevilkår og næringsinteresser. Det betyr at en ny daglig leder må brenne for bransjen og faget. Ha en god egen motor og fremdrift. Må ha tyngde nok til å snakke med medier, myndigheter og andre organisasjoner og forhandle på foreningens vegne.

Kreativt Forum arrangerer Gullblyanten, Stella, Retailprisen og Reklame for Alvor. I tillegg er foreningen medarrangør av Gullmikken (i samarbeid med p4/Radio 1) og næringspolitisk arbeid og kursvirksomhet.

Sandengen ønsker seg også en person med mye energi, en som kan skape god stemning rundt seg.

– Den vi søker må ha et visst tidsperspektiv på stillingen, da hele KF skal igjennom en periode de neste årene hvor nytt ungt blod kommer inn. Vi legger lista høyt og er ute etter en ny daglig leder som får et ansvar for å styrke KF ytterligere. Vi mener KF er den viktigste bransjeorganisasjonen, sier Sandengen.

Bransjeveteran. Olving begynte i reklamebransjen i 1971, da som assistent for Børre Werner i Schjerven. Dernest begynte hun i Ogilvy, hvor hun forble i 20 år fram til hun tok over som leder av Reklamebyråforeningen.

Olving selv mener foreningen er inne i et godt driv, og ser positivt på dens framtid.

– Jeg tror foreningen skal drive med det de gjør i dag, men enda bedre. Vi har fått et nytt engasjement hos medlemmene våre den siste tiden, og det gjør både at man får mer energi, men også at byråmedlemmene i større grad forstår hva vi driver med, sier Olving.

Du kan lese stillingsutlysningen her.

På bildet: Sol M. Olving (t.v.) sammen med vinner av Stellas Ærespris 2011, Morten Micalsen, administrerende direktør i Mindshare. Arkivfoto: Tor Lie.