Skal gjøre Oslo til en smartere by

Siemens har valgt Trigger Oslo som leverandør av kommunikasjonstjenester. I første omgang handler det om å skape engasjement om prosjektet Smart City.

– Arbeidet er vi allerede i gang med, og vi har vært gjennom noen svært interessante runder med konseptutvikling. Det blir et tett samarbeid utover høsten, og vi gleder oss til å vise frem resultatene, sier Christian Jahr, informasjonssjef i Siemens.

Reelle endringer. Daglig leder i Trigger Oslo, Preben Carlsen, ser frem til å ta fatt på oppgavene.

– Det er alltid mest givende å arbeide med kunder som tror på det de gjør. Siemens og de andre aktørene bak Smart City ønsker å skape reelle og varige endringer. Det er inspirerende, og vi tror ekte engasjement er en nøkkelfaktor for å lykkes. Det ser vi frem til å skape gjennom våre løsninger, sier Carlsen.

Om Smart City. Smart City er et samarbeid mellom Siemens, Bellona og et utvalg norske kommuner. Samarbeidet handler om å avdekke potensialet for energieffektivisering, og synliggjøre løsningene som gjør det mulig å hente ut potensialet. Prosjektet startet i Trondheim i 2009, og Bergen fulgte året etter. I 2011 ble det avdekket at Oslo kunne redusere sitt energiforbruk med 31 prosent, og nå starter prosjektet der formålet er å hente ut deler av dette potensialet i Norges hovedstad.