Student bor gratis i ett år

Westerdalsstudenten Christopher Storvand Stensli «vant» studentoppropet.

Den 20 år gamle Westerdals-studenten Christopher Storvand Stensli får bo gratis i en 63 kvadratmeter stor toppleilighet på Bjølsen i Oslo i ett år. Det fordi han engasjerte seg i boligbyggelaget Usbls kampanje «Studentoppropet».

Christopher Storvand Stensli sier han pendler til Westerdals fra Nesodden hver dag, og at det med rushtrafikken tar over en og en halv time.

– Den lange reiseveien går utover studiene og energinivået mitt. Det har vært et slitsomt år. Spesielt når jeg i tillegg har vært på boligjakt uten hell. Men nå var jeg jo veldig heldig da. På mange måter blir dette en oppløftning i livet mitt. Mitt økonomiske grunnlag vil være bedre enn det noen gang har vært. Jeg synes Usbls initiativ er veldig bra. Det var en relevant konkurranse med en fantastisk premie, sier han.

Stive utleiepriser. Utleieprisene er som kjent svært høye. Noe som rammer studentene som ikke får bolig via Studentsamskipnaden. I hovedsak er det tre faktorer som preger utleiemarkedet. Det er få utleieboliger, mange leietagere og stigende utleiepriser. Geir-Ove Skogø, administrerende direktør i Usbl, sier at de som boligbyggelag har et samfunnsansvar.

– Ved skolestart sto 4000 studenter på venteliste hos Studentsamskipnaden for å få et sted å bo, hvilket er dramatisk. Usbl ønsket å sette fokus på problemet, og ga derfor alle som støtte studentoppropet muligheten til å vinne en toppleilighet i Oslo i ett studieår, sier han.
 
Tvitret ned leieprisen
. Enkelt forklart gikk kampanjen ut på at jo flere som var med på å spre budskapet om for høye leiepriser i sosiale medier, jo lavere ble prisen.

– Hver gang noen for eksempel tvittret eller likte kampanjen på Facebook satt vi ned leieprisen med én krone. I tillegg kunne studenter melde seg på en konkurranse der oppgaven gikk ut på å si noe om hvordan de høye leieprisene påvirker studiehverdagen. Av mer enn 500 påmeldte ble Christopher Storvand Stensli den heldige vinneren. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har vært med på å sette fokus på problemstillingen, sier Geir-Ove Skogø.

Boligpolitisk kinderegg
. Studentboliger er et boligpolitisk kinderegg. Det gir en generell prisdempende effekt, det sikrer studenters mulighet til å ta høyere utdanning, og det vil avlaste leiemarkedet generelt.

– Slik det er i dag mister studentboligen sitt formål i form av å være et rimelig boalternativ for en økonomisk presset gruppe. Både staten og Oslo kommune har meldt at de er villige til å stille tomter til disposisjon. Oslo kommune har til og med annonsert at de skal bidra med tomter for å skaffe flere utleieboliger. Foreløpig har vi verken sett eller hørt noe til disse tomtene, sier Geir-Ove Skogø.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.