Uortodokse naturbilder fra Leliënhof

Fotografen samarbeider med WWF og Qvisten Animation om en fotoustilling inspirert av namibisk naturvern.

39392 9cada original
«Zebra»
39396 4ed40 original
«Woman Folding Hands»
39397 82c2e original
«Woman Blue Hat»
39398 156df original
«Two Herero Women Under a Tree»
39399 8ec61 original
«Himba Woman Back»

WWF og fotograf Marcel Leliënhof inviterer til utendørs fotoutstilling på Tjuvholmen i Oslo fra 18. oktober til 3. november. «Namibia – The Land of Hope» ble til etter at Leliënhof opplevde namibisk naturvern på nært hold.

Bedre levekår

WWF har siden 1990-tallet bidratt til et enestående namibisk naturvernprogram som har gitt lokalbefolkninger økte inntekter og bedre levekår, samtidig som et stort antall truede dyr er reddet.

I fjor var Marcel Leliënhof på feltreise i Namibia sammen med WWF. Hans fotografier er bearbeidet i samarbeid med produksjonsselskapet Qvisten Animation og stilles ut i Tjuvholmen Skulpturpark.

Positiv, men skjør utvikling

Her kan publikum vandre blant namibiske folkegrupper og de ville dyrene de lever tett på: Løver, elefanter og sebraer. Utstillingen gir innblikk i hvordan naturvern virker til beste for både folk, dyr og natur.

– Menneskene, landskapet, kulturen og det rike dyrelivet, det var en mektig opplevelse. Bildene forteller om stolte folkeslag og et land i vekst, men også om store kontraster. Vi ser den positive utviklingen, men fremgangen er skjør og må tas vare på, sier Leliënhof.

– Illustrasjonene vi har gjort på bildene skal symbolisere mye av det vi ikke kan se, som skjedde før vi kom til Namibia, og som kanskje hendte etter at vi dro derfra. Vi går fra fødsel til død, fra mørke til lys, fra fortid til nåtid – med håp om at vi har lært av de feilene som er blitt begått, og at vi er villige til å ofre noe for at framtiden skal bli levelig.

Sameksistens

Fotografen forteller at det handler om kommunikasjon med forfedre og sameksistens mellom menneske og natur – og om at vi alle har et ansvar for kloden vår.

– Dette er en uortodoks måte å vise naturbilder på, men jeg har tro på å utfordre både hvordan vi ser på bilder og hvordan jeg viser mine egne arbeider.