Young Lions-briefen kommer fredag

Er du 28 år eller yngre, ansatt i byrå og har lyst til å konkurrere i Cannes? Briefen til Young Lions slippes førstkommende fredag.

42184 269ad original
Fra briefingen til Young Lions Print under Cannes Lions juni 2013. Foto: Lions Festivals

Fredag 31. januar kl. 09.00 offentliggjøres briefen til konkurransen som skal avgjøre hvem som reiser til Cannes Lions for å representere Norge i konkurranse med tilsvarende unge team fra hele verden. Det er Cannes Lions’ offisielle samarbeidspartner i Norge, CAPA som arrangerer Cyber-, Print- og Film-delen av konkurransen i samarbeid med Kreativt Forum/Gullblyanten.

Norge deltar i alle kategorier

Fra i år konkurrerer nemlig Norge i samtlige Young Lions-kategorier: Print, Cyber, Media, Film, Marketers og Design. CAPA har i den anledning alliert seg med de forskjellige bransjeforeningene, basert på modellen utviklet sammen med Kreativt Forum: YL Media: Mediebyråforeningen. YL Design: Grafill. YL Marketers: ANFO. YL PR: KOMM. I tillegg samarbeider de med Norges Kreative Fagskole i forbindelse med Roger Hatchuels Academy (RHA), hvor én student sendes for å gå på skole under festivaluken.

Teamene som deltar må bestå av to, og være 28 eller yngre under konkurransen, som foregår 15.-21. juni 2014. Deltakerne må altså være født etter 21. juni 1985.

Forbeholdt unge profesjonelle

Deltakerne må være ansatt i byrå. Reglene fra Cannes Lions dikterer at teamet må ha betalende kunder, hvilket betyr at studenter ikke kan delta, heller ikke studenter på utplassering.

Briefen slippes på gullblyanten.no i tillegg til her på kreativtforum.no, og den handler tradisjonen tro om å løse en oppgave for en veldedig/non-profit organisasjon.

Mer tid til å løse oppgaven

I Cannes har deltakerne i Young Lions drøyt 24 timer på å løse oppgaven. Men siden man søker mennesker som er i fast arbeid, er det tatt hensyn til dette i avviklingen av den hjemlige delen av konkurransen. Deltakerne får dermed seks dager før de må levere inn oppgaven, torsdag 6. februar klokken 09.00.

Innleveringen av arbeider skal skje digitalt og gjøres ved å gå til «Innlevering av arbeider» på Gullblyanten.no.