Skaren forklarer hvordan en illustrasjon blir til

Frode Skaren (Uglylogo) er initiativtaker til utstillingen «Prosessen bak en illustrasjon», der tolv illustratører går fra idé til ferdig resultat.

47017 23ad0 original
47020 3746e original
47023 54989 original

«Prosessen bak en illustrasjon» samler tolv illustratører som alle skal vise sin prosess fra idé til ferdig resultat. Skaren, også kjent under illustratøraliaset Uglylogo, skal i tillegg fysisk gjenskape arbeidsplassen til de utvalgte illustratørene med det som måtte trenges, fra akvarium til skisseblokk.

Hovedpoenget med utstillingen er å fremme illustrasjon ved å synliggjøre faget. Skaren har invitert reklamebyråer og kunder for å demonstrere hva som skjer hos illustratøren etter en brief kommer inn.

– Mange ganger skjønner ikke kunden hvorfor man ikke kan levere på en time, sier Skaren til Grafill.

– Jeg vil vise at det er litt tanker og arbeid bak illustrasjonene, den ferdige tingen er ikke det eneste som har blitt gjort. Det kan være en lang prosess. Å utforske hvordan illustratører jobber skaper forhåpentligvis en debatt om kvalitet og verdi ved bruk av illustrasjon som vil være gunstig for illustratører, kunder og publikum, sier Skaren.

På listen over de tolv illustratørene finner vi Esra Røise, Magnus Voll Mathiassen (MVM), Kristian Hammerstad, Børge Bredenbekk, Sindre Goksøyr, Jon Arne Berg, Ill.Design, Trond Bredesen, Mari Kanstad Johnsen, Gilles & Cecilie Studio og Anette Moi.