Norske «Sporty» skal få verden til å spille mer sport

Tre norske gründere i 20-årene har tatt steget over til Silicon Valley for å lansere appen som skal få en hel verden til å spille mer sport.

50255 e70c0 original

Sporty er en gratis applikasjon som skal gjøre det enklere å bli med på sportslige aktiviteter, enten med venner eller andre brukere i nærheten. Appen viser deg forskjellige aktiviteter som skjer i området, og hvilke personer som har lyst til å være med. Er man tre bekjente som har lyst å spille fotball, men mangler spillere, kan Sporty hjelpe til med å finne flere. Det samme gjelder hvis man mangler en tennis- eller golfpartner, og så videre.

– Det er en fotballbinge i nærheten av meg som alltid er tom. En gang iblant er det en og annen person som sparker litt ball, alene. Jeg er ikke den eneste i området som hadde vært med å spille hvis noen bare hadde spurt, og det er det vi skal gjøre ekstremt enkelt. Det skal aldri være et problem å finne medspillere igjen, sier Christian Ringnes Jr. (22).

Teknologi og helse

Med den enorme utviklingen som har vært innenfor teknologi de siste årene bruker vi også mer og mer tid foran digitale skjermer. En bieffekt av å sitte mye rolig er at helsen blir stadig dårligere. Det har guttene bak Sporty lyst å gjøre noe med.

– Jeg synes det er ekstremt kjedelig å løpe på et treningssenter, og det er jeg sannsynligvis ikke alene om. Sett meg derimot inn i en sport med flere andre, og konkurranseinstinktet får meg til å løpe mer enn jeg muligens tåler. Det er det som er så fantastisk med sport – det er gøy! Og mer trening har vi alle godt av, inkludert meg, sier Mathias Mikkelsen (24).

– Jeg ser fram til å bruke appen når vi kommer tilbake til Silicon Valley. Når man er så fersk på et nytt sted, så er det en strålende måte å bli kjent med nye mennesker på, sier Christopher Onsrud (21).

Du finner Sporty i Apples App Store.