Arcus pusser opp

Valget falt på design- og reklamebyrået FRANK etter at Arcus AS i sommer gjennomførte en byråkonkurranse om re-design på en av sine største produktserier.

51258 ce873 original

Prosjektleder hos Arcus, Cornelia Haavind forteller at det er en av deres største serier innenfor brennevin, Gilde Aquavit som nå skal re-designes.

– Norske akevitter har gjennom mange år blitt perfeksjonert til et av verdens ypperste smaksatte brennevin. Vi snakker om et av verdens reneste brennevin, med krydder som holder svært høy kvalitet, sier Haavind.

Hun forteller videre at akevitt er en stor og tradisjonsrik kategori for Arcus og at de kan merke en økende interesse også blant yngre forbrukere.

– Vi ser at flere og flere oppdager akevitten i andre sammenhenger enn det tradisjonsrike julemåltidet. Akevitt er nydelig til både grillmat og skalldyr, og vi jobber hele tiden med å utvikle nye varianter som passer perfekt til ulike måltidsituasjoner. Prosjektet med å re-designe hele Gilde-serien skal ha fokus på å styrke rollen til merkevaren Gilde Aquavit som det naturlige følget til god mat, både tradisjonelle og mer moderne retter, avslutter hun.

Enkelt og lettfattelig

Lee Cartmell. Foto: FRANK

– Norske akevitter er spennende produkter. Rike på tradisjoner og med et rikt visuelt kategorispråk, sier kreativ leder i FRANK, Lee Cartmell.

Prosjektet, som inkluderer så mange som 16 ulike akevitter, skal ikke bare tydeliggjøre Gilde Aquavit sin ønskede posisjon i markedet som alle mat-akevittenes mor.

– Ettersom dette er en merkevare som opererer innenfor «dark market», er pakningene den eneste kontakten mellom merkevaren og forbruker, fortsetter han.

– Det holder med andre ord ikke bare å designe vakre etiketter, men det er avgjørende å utvikle en visuell kommunikasjon som evner å kvalifiserer hvert produkt inn i konkrete matsituasjoner, på en både enkel og lettfattelig måte. Vi er allerede godt i gang med flere produkter som snart kan oppleves på Polet. Så vi får snart svar på om vi faktisk har klart det, avslutter Cartmell.