Lisa Westgaard går til filmen

Etter mange år bak et Mamiya fotografiapparat utvider fotograf Lisa Westgaard virksomheten med et Red digitalt filmkamera.

54344 6bcc1 original
Lisa Westgaard. Foto: Pål Rødahl

Som filmfotograf blir Westgaard del av teamet i produksjonsselskapet Encore Film.

– I dette yrket er det viktig å være i konstant utvikling og for øyeblikket finner jeg stor inspirasjon i å leke med levende bilder. Film er et spennende medium. Frem til nå har jeg nesten bare levert stillfoto til sluttplakater og animasjon, men nå ønsker jeg også å levere flere bevegelige bilder for web, TV og digitale boards, forteller Lisa Westgaard, som fremdeles skal jobbe som stillsfotograf for Tinagent.

Fotografen er utdannet ved Pratt Institute, New York og har kunder som Jacobs Utvalgte, Fjordland, Strømme Throndsen Design, Dinamo, McCann, Try, Design House, DDB, Hei!, Work, Involve, SDG og en rekke andre.

Westgaard jobber ut fra sitt loftstudio på Bislett, hvor stilleben og matfoto er spesialfelt.

– Hun er kjent for sin stilsikre komposisjon og utstrakte bruk av lys og rekvisitter. Lisa samarbeider med Norges ledende matprodusenter, prisbelønte designbyråer og gjør i tillegg redaksjonelle arbeider for magasiner og kokebøker. Hun har vunnet en rekke priser og regnes som en av Norges ledende matfotografer, forteller Rolf Pedersen, produsent i Encore Film.