Airbnb lanserer #OneLessStranger

Overnattings-markedsplassen Airbnb oppfordrer brukere til å være med på å gjøre verden til et bedre sted.

56198 34a96 original
56201 fa6aa original
56204 be45c original

Airbnb er en online markedsplass hvor brukere kan liste, søke etter, og bestille overnattingssteder over hele verden. Tanken med kampanjen #OneLessStranger er at alle kan være med på å gjøre verden litt mindre, med færre fremmede, ved å bidra med noe hyggelig og overraskende. Totalt deler Airbnb ut en million dollar til 100.000 Airbnb-verter for å bruke til enkle tiltak. Denne uken var turen kommet til Norge, og mandag fikk 100 norske utleiere overført 100 kroner for å gjøre noe hyggelig for en fremmed, og samtidig oppfordre andre til å «gi det videre».

– Om det ikke er en kampanje som tapetserer bybildet visuelt, så er den desto mer snedig og hyggelig. Det er enkeltpersoners egen bidrag som er selve kjernen, sier Even Heggernes, Nordensjef Airbnb.

Selv skriver Airbnb dette i blogginnlegget om kampanjen «To be clear, this is not just a campaign. To us, this is a movement. It’s something we truly believe in, and have witnessed firsthand within our host and guest community. The stories we’ve heard from them are nothing short of incredible. And we want to see even more of them!».

Du ser kampanjesiden her. Kampanjen er utviklet av selskapets reklamebyrå, TBWA\Chiat\Day.