Eivind Holmboe til Einar Film

Einar Film & Fortellinger har sikret seg regissør Eivind Holmboe i stallen.

56291 ee9c1 original
Eivind Holmboe på settet. Foto: privat

Eivind Holmboe er opprinnelig utdannet reklamemann, og har jobbet som både kreatør og kreativ leder i David & Goliath og Deutsch i Los Angeles, og Leo Burnetts Spania-avdeling. Den Spania-baserte regissøren beskrives av produsent Guri Neby som en svært allsidig filmskaper, som i tillegg til å besitte en åpenbar teft for visuelle fortellerteknikker også vet hva det vil si å jobbe i byrå.

– Eivind byttet tittel fra kreatør til regissør for litt over ti år siden. Siden da har han blant annet rukket å skrive tre filmmanuskripter, og blitt utnevnt som en av Spanias beste regissører opptil flere ganger. Han har vunnet Clio, NY Festivals, i Cannes og Eurobest, i tillegg til å skrive og regissere kortfilmen «Tooth for an Eye», som gikk hen og vant mer enn 30 priser på verdensbasis, deriblant under Ann Arbour Film Festival, forteller Neby.

Holmboe har regissert for kunder som McDonalds, Norwegian, Audi, Coca Cola og Budweiser, og har ifølge sin nye arbeidsgiver «en imponerende evne til å fusjonere den veletablerte reklamesjarmen med det store, mer filmatiske uttrykket.»

– Eivind var et opplagt valg, forteller Neby.

– Han jobber metodisk og konseptuelt, og utfyller en helt naturlig plass i rekken av regissører som er tilknyttet Einar Film. Vi vil gjerne ønske Eivind aller hjerteligst velkommen.

Følg lenken for eksempler fra Holmboes filmkarriere.