Legger ned for å starte opp

Det digitale rådgivningsselskapet Lemonade stanser virksomheten etter tre år. De tre gründerne skal nå jobbe fulltid med sin neste oppstartsbedrift, kolonial.no.

59245 ab4fc original
Andreas Skaranger, Ida Johnsen og Mats André Kristiansen. Foto: Lemonade

Ved inngangen av 2012 hadde det digitale rådgivningsselskapet Lemonade oppstart. Mats André Kristiansen, Andreas Skaranger og Ida Johnsen forlot stillingene sine i Jimmy Royal for å starte «et lite, fleksibelt byrå med digital innovasjon som satsningsområde», slik de formulerte det selv.

Nå, drøyt tre år senere, legger trioen ned for å jobbe fulltid med det allerede mye presseomtalte kolonial.no, som de har utviklet de to siste årene.

Lemonade har jobbet med alt fra rene kundeoppdrag til utviklingen av både egne og kollaborative tjenester, som eksempelvis jobbportalen kreativejobber.no. Selskapet har bevisst forblitt lite ut fra et felles ønske og mål om å utvikle et produkt de kunne leve av, og med kolonial.no, som har ambisjoner om å revolusjonere markedet for dagligvarehandel på nett, mener de å ha funnet svaret.

Var det vanskelig å tjene penger i Lemonade siden dere legger ned?

– Nei nei, vi legger absolutt ikke ned fordi det ikke gikk bra. Tvert i mot! Dette var jo målet. Det har gått kjempebra. Lemonade har også som byrå hatt noen fantastiske år, med god økonomi og spennende kundeoppdrag. Fokuset vårt var allikevel alltid å lykkes med å stable et eget produkt på beina, forteller Mats André Kristiansen til kreativtforum.no.

Men hvorfor ikke ansette flere og heller drive to selskap samtidig?

– Å bygge en dagligvarebutikk på nett er den største og mest interessante utfordringen vi har stått ovenfor noen gang, og krever at vi har fullstendig fokus. Det å bygge et nytt produkt og ny merkevare, og forsøke å endre en bransje som har vært veldig lik veldig lenge er det mest spennende vi noen gang har gjort, avslutter Kristiansen.

Her kan du lese om hvordan Kolonial.no kom i gang. Du kan lese mer om nedleggelsen hos lemonade.no.