NRK og ENO satser på unge talenter

Det handler om å få unge talenter under 15 år fram i lyset i «Neste Generasjon», et nett-tv-prosjekt fra musikktidsskriftet ENO og NRK P3.

62467 fe952 original

Da ENO sluttet å eksistere som kvartalsvis tidsskrift i november 2014, etter fem år og 18 utgaver, lovte de å våkne opp igjen, før eller siden. Allerede nå er de med på å lansere «Neste generasjon» sammen med NRK p3.

Her møter vi fire unge mennesker under 15 år, som alle lever og ånder for musikken. I møtet med Andrea, Ånon, Yomi og Alma får vi bevis på at musikk er en lidenskap uten aldersgrense.

– Dette er kreative og tenkende individer som på sin måte skildrer samfunnet vi lever i. Alle sammen har mer enn bare et såkalt talent: de er musikalske sinn. Vi har mye spennende å se fram til i norsk musikkfremtid, sier ENOs Haakon Mathisen, som har vært prosjektleder og utvikler bak serien.

Et samtidsportrett

Mari Garås Monsson er programleder i NRKs «Urørt» og mener de aller yngste artistene i landet fortjener vel så mye oppmerksomhet som de etablerte.

– Vi har støvsugd hver krik og krok av landet for å speile den unge og kommende generasjonen musikere. Slik er «Neste Generasjon» blitt et slags samtidsportrett av det som bobler i undergrunnen og hva vi har i vente i fremtiden, sier Monsson.

I Neste generasjon møter vi Andrea Chac (14), Ånon Sørnæs Bakkjen (11), Yomi Baisa (13) og Alma Kraggerud (9). Se de fire filmene her: