5 norske jurymedlemmer til Eurobest

Fanny Vaager, Eirik Sørensen, Silje Helen Fjeld, Maja Folgerø og Lars Istre skal representere Norge i EM i kreativitet.

64492 93a27 original
Foto fra Eurobest: Getty Images

Aldri før har Norge fått flere jurymedlemmer i Eurobest, i år representert i fem av 13 kategorier når Eurobest går av stabelen i Antwerpen i desember.

Siden Eurobest fikk opprykk fra å være konkurranse til å bli festival i 2008 i Stockholm, har festivalen vært innom Amsterdam, Hamburg og Lisboa, hvor sistnevnte var vertsskap tre år på rad. I fjor var verts-byen Helsinki.

Hvem, hva og hvilken jury

  • Fanny Vaager Brekke, tekstforfatter i Saatchi & Saatchi sitter i jury for Film and Print and Print & Poster Craft
  • Eirik Sørensen, kreatør i TRY/Apt skal delta i jury for Direct
  • Silje Helen Fjeld, kreativ leder i Naug & Venner har jurytjeneste i Promo & Activation
  • Maja Folgerø, kreatør i POL deltar i Digital and Mobile-juryen
  • Lars Istre, digital direktør i IUM sitter i Media-juryen

Stor, barnslig, boblende glede

Silje Helene Fjeld

Silje Helen Fjeld fra Naug & Venner sier hun føler en «stor barnslig, boblende glede» av å få muligheten

– Det er ekstra spennende å se hva som foregår ellers i Europa, nå som reklamebransjen er inne i en liten identitetskrise. Hva er egentlig reklame nå til dags, er det jeg gleder meg mest til å finne ut av gjennom alle jobbene vi kommer til å se. Jeg er spent på diskusjonene og konklusjonene!

Eirik Sørensen erklærer seg likeledes «lykkelig» over å få sitte i Eurobest-juryen.

Eirik Sørensen

– Jeg har gjort det samme en gang tidligere, og den gang spådde jeg på forhånd at jeg kom til å møte en inspirasjonstsunami. Det gjorde jeg. Man studerer Europas beste jobber i timesvis og diskuterer høylytt hvorfor en strategi er smart eller ikke. Ikke minst får man et innblikk i hva som løfter et arbeid fra sølv og gull. Eller hvorfor den jobben stoppet på shortlist. Det er veldig inspirerende å sitte på første rad i den diskusjonen, sier Sørensen.

Den digitale direktøren i IUM, Larse Istre er beæret og sier han forventer er høyt nivå.

– Jeg håper og faktisk regner med at det er flere caser som har klart det mange er ute etter i disse dager, nemlig å koble data og kreativitet sammen på nye effektive måter vi ikke har sett før. Dette blir moro.

Lions Committee

I Norge har CAPA og Knowit etablert en egen komité for utvelgelse av jurymedlemmer, Lions Committee som består av åtte mennesker fra ulike deler av bransjen. Både KF, ANFO, KOMM, Grafill og Mediebyråforeningen har personer som representerer disse. Hensikten er å få en bredere og enda mer objektiv tilnærming til nominerings-prosessen enn det var tidligere.

Det er disse åtte som har nominert tre personer i hver kategori Norge har fått juryplass i, dernest er det Eurobest som velger ut den ene i hver kategori. Dette for å unngå eventuelle overrepresentasjon av et byrå, kjede eller holding company, samt at en viss vekting av kjønn er ønsket.

Eurobest foregår 1.-3. desember 2015.

www.eurobest.com