Fra kjelleren i Andebu til Hollywood

Da VFX-spesialist Alf Løvvold la ut sin zombiefilm-trailer på nettet, tok det raskt helt av. Nå skal han samarbeide med Harald Zwart for å gjøre prosjektet til spillefilm.

64360 cb675 original
Alf Løvvold i kjelleren der det hele skjedde. Foto: Privat

Tidligere i år skrev vi om VFX-spesialist og Gimpville-grunnlegger Alf Løvvold, som har laget en treminutters trailer for den fiktive postakolyptiske zombiefilmen «Dawn of the Planet of the Zombies and the Giant Killer Plants on Some Serious Acid», et prosjekt han har jobbet med på fritiden i over et halvt år.


Fra hobbyprosjekt til viral-hit

Den tre minutter lange konsepttraileren, der både naturen og zombier går til angrep på menneskeheten, startet egentlig som et rent hobbyprosjekt i en liten kjeller i Andebu.

– Traileren var aldri ment som en seriøs kommersiell sak, så jeg startet først med visuelle tester, som så ble til sekvenser og som igjen ble til traileren. Egentlig helt baklengs i forhold til hva som er vanlig, forklarer Løvvold.

Traileren som nå er vist over en halv million ganger, ble først fanget opp av en rekke bransjesider, blogger og nyhetssider over hele verden. Så begynte henvendelser på telefonen og epost å strømme inn fra hele verden.

– Representanter for en rekke forskjellige agenturer har ringt, og jeg har hatt møter med flere Hollywood-agenter på Skype, forteller Løvvold.

Samtalene har resultert i at han nå er representert i LA av det anerkjente agenturet WME.

Zwart-samarbeid

Hollywood-regissør Harald Zwart fikk sansen for filmen og tok kontakt. De to har nå startet et samarbeid med utvikling av manus, planlegging og finansiering for å prøve og gjøre prosjektet til spillefilm.

– Harald Zwart er en veldig dyktig og inspirerende person å jobbe med. Samtidig har han et stort nettverk i Hollywood som åpner mange dører, forteller Løvvold.

Lang erfaring fra bransjen

Med over 13-års erfaring i VFX-bransjen, er det er imidlertid ikke første gang Alf er involvert i store filmproduksjoner. Gjennom selskapet Gimpville, som han var med å starte opp i 2002, har han vært involvert i flere store filmproduksjoner som «Max Manus», «Kon-Tiki», «Hodejegere» og nå sist med kinoaktuelle «Bølgen». Forskjellen denne gangen er at det er hans eget hobbyprosjekt.

– Det er jo unektelig stas at en trailer som jeg har laget i kjelleren min i Andebu har fått så massiv oppmerksomhet, også fra Hollywood, avslutter Løvvold.

Se bakomfilmen og les mer om hvordan traileren ble til her.