Greger Ulf Nilson til Farris Bad

Jan Walaker har relokert til Larvik og er i ferd med å prege den kulturelle delen av byen. Nå henter han en av Nordens mest prisbelønnede designere til Farris Bad.

70204 9320a original
Design for boken til den svenske fotografen Dawid Rost, som hadde utstilling på Shoot Galleri i 2014. Greger Ulf Nilson har kuratert flere utstillinger på galleriet.
70207 c6f2a original
Dette er en faksimile av bladet Intermission. Greger Ulf Nilson har drevet eget fotogalleriet i Stockholm i flere år, Galleri Gun (Prada-vesken er det andre som har designet.)
70210 394b8 original
Greger Ulf Nilson har samarbeidet med en rekke av Nordens beste fotografer. Dette er fra et prosjektet «City Diary» med Anders Pettersen.

Kunstner, fotograf, kurator og oslogutt Jan Walaker har satt sitt preg på hovedstaden gjennom flere tiår ved å benytte populærkulturens forskjellige former til å spre seriøs kunst, blant mye annet gjennom magasinet Hot Rod og som utgiver av plakat/essay/kunstverket «KYKYLYKY».

Om du synes det har vært tyst fra den kanten på en stund, så har det å gjøre med at Walaker har gått til det radikale steget å flytte til Larvik, noe han forteller at han overhodet ikke har angret på.

– Jeg flyttet til Larvik for et år siden og vil prøve å gjøre nærmiljøet mer interessant og inspirerende rent faglig. I november hadde jeg Mick Rock her. Han elsket «Ludvig» som han kalte det og vil komme tilbake med kona, sier Walaker.

Nå står altså Greger Ulf Nilson for tur, en av Nordens mest prisbelønnende designere, som kommer til Larvik 19. og 20. februar for å holde foredrag og workshop under tittelen «Den gode fotoboken – hvordan blir den til?».

Nilson fikk nylig Gull i Årets vakreste bøker for den utradisjonelle årsrapporten «Living the Nordic Light» for det østerrikske konsernet Zumtobel.

– Det er bare å google Greger Ulf Nilson så skjønner du at han vet hva han driver med, sier Walaker som er arrangør sammen med Farris Bad.

– I Oslo skjer det noe hele tiden og folk blir bortskjemte. Gjør man kvalitetsarrangementer her blir det satt pris på. Det å kombinere inspirasjonsforedrag og workshops med et spa-opphold er fradragsberettiget, og bra både for helsa og faglig utvikling, avslutter Walaker.