Løpet der mållinjen tar deg igjen

Verdens eneste globale løp, Wings for Life World Run, returnerer til Stavanger 8.mai.

70354 39d3e original
70357 8fd39 original
70360 428a6 original
70363 334cc original
70366 f99cc original

I det globale løpet Wings of Life går startskuddet for 34 land, fordelt på fem kontinenter, nøyaktig samtidig. Alle løper sammen for de som ikke kan, og 100 prosent av startkontingenten går til ryggmargsforskning.

De fleste løp har en mållinje, men ikke Wings for Life. I stedet jager mållinjen deg: En halvtime etter deltakerne starter en såkalt Catcher Car, som gradvis tar innpå, og tar den deg igjen er du ute av løpet.

Slik fortsetter det til kun én kvinnelig og én mannlig løper gjenstår, både nasjonalt og globalt.

Appen «Selfie Run»

– Dersom du ikke har mulighet til å stille til start i Stavanger, har vi også lansert en helt ny app, «Selfie Run», som gjør at man kan stille til start akkurat der man befinner seg. Appen har flere virtuelle features, man blir tatt igjen av catcher car, og på løpsdagen får man livesendingen på øret, forteller Karoline Lem, kommunikasjonsansvarlig for Wings of Life

Hvor langt kan du løpe før du blir tatt igjen av forfølgerbilen? På hjemmesiden kan du bruke løpets mållinjekalkulator til å regne ut dette.

Alle kan delta

Konkurransen inkluderer hele spekteret av løpere, og alle fra bedagelige hobbytrimmere til profesjonelle ultraløpere kan delta. Hver eneste deltager, på hele kloden, vil starte på nøyaktig samme tidspunkt. Man kan også delta i rullestol. Løpet går over 30 steder, og en fullstendig liste over alle stedene er tilgjengelig på hjemmesiden deres.

På startstreken i Stavanger stiller også de norsk ambassadørene for løpet, deriblant annet Heidi Weng, Tiril Sjåstad Christiansen, Thomas Jacobsen, Nils Jacob Hoff, Kjetil Borch, Henrik Kristoffersen og Aksel Lund Svindal.