Riiser på regi-toppen i Adforum

Populariteten til «The Reversed Trailer» for Volkswagen har resultert i at Andreas Riiser ble kåret til månedens regissør av det internasjonale nettstedet Adforum.

70564 db6ab original
Som skjermbilde ser dette kanskje ikke så imponerende ut, men vit at det går baklengs.

Andreas Riiser er månedens regissør hos Adforum.

Andreas Riiser

får utmerkelsen for «The Reversed Trailer» for Volkswagen, som i temmelig overdrevet form demonstrerer Trailer Assist-systemet til bilfabrikanten. Filmen er laget av TRY og produsert av Bacon OSL.

Filmen oppnådde 23 millioner avspillinger på bare tre dager. Adforum er et internasjonalt nettsted som leses av reklame- og filmbransjen over hele verden. Se kåringen her.

Ung veteran

Riiser (født i 1979) har regissert mer enn 60 reklamefilmer i sin karriere for kunder som VW, Lotto og NetCom, og har vunnet flere priser både nasjonalt og internasjonalt. Han har studert ved European Film College i Danmark, samt Den norske filmskolen.

Utenfor sitt kommersielle arbeid har han vært involvert i adskillige TV-produksjoner for NRK, både «Skavlan», og mange humorprogrammer og vignetter. Han har også skutt sju kortfilmer, som har vært omtalt på internasjonale festivaler som Clermont-Ferrand, Nordic Panorama og kortfilmfestivalene i Paris, Beijing og Moskva.

For tiden jobber han med sin første spillefilm sammen med Paradox.


Som skjermbilde ser dette kanskje ikke så imponerende ut, men vit at det går baklengs.