Gullmikken-kåring legges til Gullblyanten

Gullmikk-festen som tidligere har blitt arrangert i oktober hvert år, legges nå ned, men både Sølvmikken og Gullmikken består som konkurranser.

73810 f6ebe original
Petter Jahre var konferansier for det som skulle vise seg å være den aller siste Gullmikken-festen. Foto: Tor Lie

Gullmikken-utdelingen har tradisjonen tro foregått på et arrangement på Stratos i Oslo i oktober. Med ønske om et større nedslagsfelt har samarbeidspartneren P4 og Kreativt Forum besluttet at kåringen av Årets Gullmikk vil foregå under Gullblyanten-utdelingen i månedsskiftet februar/mars.

Dette får noen praktiske konsekvenser: Den månedlige kåringen Sølvmikken har tidligere foregått fra september til august året etter. Nå utvides året 2015/2016 slik at Sølvmikken fra 2017 følger kalenderåret. Det betyr også at alle som allerede har vunnet Sølvmikken fra september 2015 frem til desember 2016, er invitert med på Kreatører på tur, der destinasjonen er New York. Reisen foregår i februar 2017.

– Formålet med prisen er å hedre og inspirere de reklameskaperne som utvikler årets beste radioreklamearbeider. Vi håper at Gullmikken er med på å inspirere den enkelte utøver til kreativitet, kreativ problemløsning, nyskapning og fornyelse. Derfor er Gullblyanten en helt riktig arena for å dele ut denne hedersprisen innen kommersiell radioreklame, sier Charlotte Førli, markedsdirektør P4-gruppen.

Du kan gå på forsiden av gullmikken.no for å se foreløpig liste over hvem som er med på neste Kreatører på tur.

Les om forrige Gullmikken her.