Student-team nominert i Future Lions

Westerdals-teamet Josephine Berntzen og Kaja Koppang representerer Norge i den prestisjetunge studentkonkurransen Future Lions.

74383 b1fe2 original
Josephine Berntzen og Kaja Koppang. Foto © privat

Konkurransen arrangeres av AKQA i samarbeid med blant annet Cannes Lions og Google, og har som formål å løfte frem digitale talenter. Josephine Berntzen og Kaja Koppang har tidligere utmerket seg i studentkategoriene i både New York Festivals og Gullblyanten, men mener selv at den gjeveste prisen fortsatt ikke er plukket.

– Vi er spesielt interessert i ny teknologi. Ikke nødvendigvis teknologien i seg selv, men å bruke teknologi for å lage nye kommunikasjonsløsninger. Derfor er denne nominasjonen ekstra stas for oss! forteller det aspirerende teamet.

Fremtidsrettet

Briefen i Future Lions er enkel: Lag noe som ikke var mulig å lage for tre år siden. Det er ennå ikke offentliggjort hvor mange bidrag som er sendt inn i år, men fjoråret kunne skilte med 1800 deltagere fra hele 60 land.

Etter tre år sammen som team kan de avsløre at den «hemmelige oppskriften» kun består av hardt arbeid.

– Det tar de timene det tar å lære noe. Og når man går på snørra så kan man enten legge seg ned og gi opp, eller så kan man prøve å tenke at man hadde enda en ting å lære. Det kjipe svaret, kanskje, men for oss så har dette blitt en sannhet.

Sjarmerte New York-kontoret

Det ferske teamet har vært i praksis i McCann Oslo siden februar, hvorpå de avsluttet praksisperioden ved å invitere seg selv til McCann New York. Berntzen og Koppang fikk napp hos byrået gjennom InstaVitae, en CV-2-GO på Instagram, spesialsydd av teamet for å vekke kontorets oppmerksomhet.

På merittlisten Berntzen (23) og Koppang (27) skilte med sølv i Gullblyanten, gull i Gullkalven, samt bronse og finalist i to forskjellige kategorier i New York Festivals. Begge leverte Bachelor-oppgavene sine på Westerdals Oslo ACT i forrige uke. Sjekk ut hjemmesiden deres her.

Vinnerne av Future Lions annonseres 22. juni i Debussy-salen i festivalpalasset i Cannes.