Øvredals Hollywood-grøsser åpner i Toronto

Grøsseren «The Autopsy of Jane Doe», som er den nye filmen til André «Trolljegeren» Øvredal, har premiere under det prestisjefylte Midnight Madness-programmet ved Toronto International Film Festival i september.

76099 c915d original
Brian Cox (t.v.) og Emile Hirsch spiller hovedrollene som far-og-sønn, begge patologer. Foto: SF Studios
76102 c49a0 original
76105 51fab original
76108 3b9ab original
76111 adaf2 original
Regissør André Øvredal på settet.

André Øvredal, som lager reklame for Rollo Tomasi når han ikke gjør Hollywood-film, har jobbet med filmen i to år, med stjerner som Emile Hirsch og Brian Cox i hovedrollen. Filmen er en amerikansk grøsser om far og sønn som begge er patologer og som gjør skremmende oppdagelser mens de gjennomfører en nattlig obduksjon av en ung kvinne.

Dette er regissørens engelskspråklige debut. Filmen ble skutt i et enormt studio i London i fjor sommer og ble deretter klippet av norske Patrick Larsgaard hos Storyline Studios her i Oslo.Ifølge Øvredal er «The Autopsy of Jane Doe» en av hans største opplevelser med å lage film, og han har kun gode å si om å lage film med amerikanere og engelskmenn.

– Jeg er svært stolt av filmen og jeg har fått enormt gode tilbakemeldinger fra alle som har sett den så langt, og den har åpnet enda flere dører i Hollywood om jeg vil det. Det var intenst og krevende å lage den, selvfølgelig mange som har meninger underveis, men de har latt meg lage den filmen jeg ville hele veien, alt har vært mine valg, jeg har ikke blitt presset til noen ting. Det har vært et tillitsfullt samarbeid med et stort antall produsenter og investorer, helt annerledes enn historier jeg ofte har hørt og lest om fra regissørers første møte med Hollywood.

– Som et maraton

Nå gleder han seg til å lage reklamefilm igjen

– Det er noe helt annerledes å lage spillefilm, alt tar så lang tid, det er som et maraton. Jeg har savnet energien ved reklame, utvikle form og fortellergrep som skal få frem den intense, korte historien og funke med mye større presisjon enn spillefilm. Det er en helt egen utfordring, et helt eget språk som jeg alltid har elsket å utfolde meg i, avslutter han.

Filmen er i tillegg antatt på et stort antall anerkjente festivaler over hele verden utover høsten, og kommer deretter på amerikanske kinoer. Filmen distribueres av SF Studios i Norge (datoen er ikke bestemt).

Flere jern i ilden: Øvredals ambisiøse science-fictionkortfilm «Tunnelen» hadde tidligere i år premiere ved Robert De Niros Tribeca Film Festival i New York og har siden vunnet pris ved Kortfilmfestivalen i Grimstad. Du kan se traileren til denne her: