ED-Awards til Oslo

European Design har besluttet å arrangere European Design Festival i Oslo i 2018 med Grafill som hovedsamarbeidspartner.

80358 fe543 original

European Design Festival består av seminardelen ED-conference og den prestisjefylte prisutdelingen ED-Awards.

– Vi er stolt over at European Design har valgt Oslo og Grafill som sin neste samarbeidspartner. Dette gir oss en helt unik mulighet til å sette søkelys på norsk design og illustrasjon i en europeisk sammenheng. Vi har store forventninger og gleder oss til å mobilisere til samarbeid, sier Kari Bucher, daglig leder i Grafill.

– Oslo er definitivt en av de mest fremadstormende og aktuelle byene i Europa innen design, kultur og arkitektur, og med festivalen får vi rettet et europeisk fokus på Oslo. Dette har vært bærende for vår beslutning, sier leder Demetrios Fakinos og European Design.

De begynner samarbeidet og planleggingen sammen med Grafill på nyåret 2017.

Oslo på design-kartet

– Etter målrettet arbeid er vi stolte og glade for å motta nyheten. Norge er på et internasjonalt relevant nivå når det gjelder design og illustrasjon, og avgjørelsen fra European Design peker også på dette. Spesielt de fem siste årene har Norge utmerket seg i europeisk og internasjonal sammenheng i konkurranseform, blant annet gjennom deltakelse i ED-Awards. Å få denne vertsrollen, og samtidig være svært delaktig i program, konsept og arrangement, tenker vi at Grafill også blir plantet godt på det europeiske kartet. Nå starter et spennende arbeid og samarbeid, hvor vi også ønsker å knytte til oss andre aktive samarbeidspartnere for å lage et vellykket og spennende arrangement, sier Dag Solhaug Laska, nestleder i hovedstyret.

– Fra et bransjeståsted, er dette en unik mulighet til å promotere norsk design og illustrasjon, samtidig får vi vist frem hva vi kan by på. Med Grafills lange erfaring gjennom Visuelt, vil vi stille sterkt i samarbeid med European Design for å lage en helhetlig gjennomføring. Med de konkurrerende byene som ble vurdert, skal vi være beæret over å få dette arrangementet til Oslo, sier han.