Norsk YouTube-stjerne får tung drahjelp

Det norske filmtalentet Stian Hafstad er håndplukket til prestisjefylt talentprogram i regi av Sundance Film Festival og YouTube.

79737 6d8a7 original
Fra «Fanget i nettet».

Stian Hafstad er del av duoen Pistolshrimps, en av landet største YouTube-kanaler med over 150 millioner visninger siden den ble etablert i 2008. Nå er han, på bakgrunn av web-serien «Fanget i Nettet» («Caught in the Web»), blitt plukket ut blant flere tusen søkere til å delta under Sundance-programmet New Voices Lab, arrangert av Sundance Institute, en prosjektutviklingslab med fokus på digitale prosjekter der 18 utvalgte unge nettfilm-kreatører fra hele verden deltar med innhold. Laben holdes i YouTube-lokalene i Los Angeles 9.-12. november.

«Fanget i Nettet» er en satirisk webkomedie som foregår inne i selveste internett, hvor vi følger vi livet i søkemotoren Re:Search, med hovedfokus på Finn, en andrerangs nettarbeider som prøver å skape et navn for seg selv i skyggen av tech-giganten Doodle.

Stian Hafstad kommer fra Førde i Sunnfjord, og er utdannet regissør ved Universitetet i Bergen og Columbia University i New York. Han var i vinter aktuell med serien «Saving the Human Race» for NRK og CW Seed. Eksamensfilmen hans fra Columbia var semifinalist i Student Academy Awards (student-Oscar) i 2015, og han er for tiden også med i det norske talentprogrammet FilmLab.

Her kan du se pitch-videoen for «Fanget i Nettet», laget i samarbeid med Djuice.