Westerdals lanserer låtskriver-utdanning

Høyskolen Westerdals Oslo ACT vil fra høsten 2017 tilby den eneste treårige bachelorutdanningen innen låtskriving og produksjon, der samspillet mellom disse vektlegges spesielt.

80337 9c4f0 original

– Med en rendyrket låtskriver- og produsentutdanning blir Westerdals Oslo ACT en viktig aktør i kultiveringen av morgendagens låtskrivere, sier Jan-Tore Diesen, førstelektor og ansvarlig for det nye bachelorstudiet.

Med det nye studiet hevder skolen tilby utdannelse innfor alle sider av populærmusikk: Låtskriving, produksjon og utøvelse. Ambisjonene er å styrke det norske musikkmiljøet og bidra til at Norge blir enda mer synlig på det musikalske verdenskartet.

– Det er avgjørende for en slik suksess at det skapes et profesjonelt miljø med låtskrivere, produsenter og musikere, på samme måte som de har klart i Sverige, sier Diesen.

To etasjer med musikk

På Westerdals nye campus Fjerdingen ved Akerselva er to hele etasjer viet musikk, med flere studio og øvingsrom. Alle disse rommene er koblet med alle tilsvarende rom i andre etasjer.

– Vi er veldig stolte over å kunne ønske nye studenter inn i et helt nytt bygg med moderne fasiliteter og nettverk. Investeringsviljen har vært stor, så her snakker vi state of the art over hele linja. Det er kort fortalt Norges råeste lokaler for å skape helt nye toner, sier Diesen.

Det nye studiet vil ta opp 17 studenter hver år. Ifølge Westerdals skal det lave antallet studenter sikre tett og personlig oppfølging av den enkelte, og små samarbeidsgrupper.

Fra før at tilbyr Westerdals Oslo Act bachelorstudiene i Polulærmusikk og Musikkproduksjon. Sammen med nye Låtskriving og produksjon hevder skolen å dekke hele spekteret innen populærmusikk.