Virtuelle Flåm

En togreise i virtuell virkelighet fra Myrdal til Flåm.

80760 e77d9 original

Den bratte togturen fra høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen og ned til Flåm innerst i Aurlandsfjorden er viden anerkjent som en av verdens vakreste togreiser, en av Norges største og mest spektakulære turistattraksjoner

Prosjektet lot seg gjøre ved at det ble festet et 360º-kamera til togets frontparti som filmet hele togreisen fra Myrdal til Flåm. Folk kan for første gang få et panoramisk innsyn i strekningen og samtidig se akkurat det samme som lokføreren. I løpet av 44 minutter tar togreisen deg fra høyfjellet på Hardangervidda, forbi imponerende fosser og videre ned til fjorden i Flåm.

Ta togturen her.

«Virtuelle Flåm» kan spilles av på datamaskiner, men for en enda mer oppslukende opplevelse anbefales VR-apparater som mobiltelefoner og nettbrett.

– Visit Flåm og Flåm Utvikling AS setter stor pris på samarbeidet med en stor og seriøs aktør som Expedia, som gjennom en slik interaktiv 360 graderes-film av Flåmbana profilerer denne unike jernbanestrekningen og det vakre landskapet underveis på en spennende visuell måte. I år er Flåmsbana 75 år og mer vital og etterspurt enn noen gang, sier Bengt Hammer, markedssjef i Visit Flåm.

Flåm Utvikling AS, som har salgs- og markedsansvar for Flåmsbana, estimerer et besøkstall på 920.000 kunder i 2016.

– «Virtuelle Flåm» er en innovativ måte å presentere den spektakulære Flåmsbana på. Aldri før har det blitt benyttet teknologi av denne typen for å fronte jernbanestrekningen i sin helhet, noe som igjen har gjort det mulig for alle interesserte å bli vitne til nettopp hvorfor Flåmbana er så populær som den er. Norge er et land med variert og vakkert naturlandskap. Ved å reise langs denne strekningen kan noe av det flotteste Norge har å by på vises til et bredt publikum nasjonalt så vel som internasjonalt, forteller Charlotte Gogstad, talsperson fra Expedia Norge.