Bakken & Bæck setter sin lit til kunstig intelligens

På et og et halvt år har Bakken & Bæck vokst fra to til ni ansatte. Siste skudd på stammen er Gunnar Aastrand Grimnes som har en doktorgrad i kunstig intelligens

37598 4d003 original
Foto: Kimm Saatvedt

Gunnar Aastrand Grimnes ansettes som CTO (Chief Technology Officer) i selskapet.

Denne kompetansen, har til nå vært forbeholdt de store internasjonale selskapene som Twitter, Facebook og Google. Det blir spennende å se hva vi kan få til når vi kombinerer denne kunnskapen med det vi gjør: nemlig å designe digitale produkter og tjenester, forteller daglig leder Tobias Bæck.

Inntil nylig arbeidet Gunnar ved German Research Center for Artificial Intelligence (DFKI). Der han blant annet utviklet programmer og algoritmer som ser sammenhenger i enorme mengder data. Ved hjelp av kunstig intelligens kan man da analysere informasjonen og sette den sammen på en måte som gir ny innsikt.

For Grimnes var muligheten for å sette teori i praksis utslagsgivende for at han valgte å gå inn i privat næringsliv.

– Jeg gleder meg til å utvikle konkrete produkter og tjenester basert på kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom år med forskning. Når man får til et godt samspill mellom teknologi, design og innhold, kan man få til veldig morsomme ting, sier Gunnar Aastrand Grimnes.

Nye muligheter for kundene

Tobias Bæck tror Gunnars bakgrunn vil gi Bakken & Bæcks kunder store muligheter for vekst og utvikling av nye forretningsområder.

– Gunnar har en unik kompetanse som gir oss mulighet til å ta på oss flere, større og mer komplekse utviklingsprosjekter, samt lage nye og innovative løsninger som virkelig tar i bruk de teknologiske mulighetene som finnes i dag, forteller daglig leder Tobias Bæck.

I tillegg til Gunnar ansettes også August Skare som frontend-utvikler og Tristan King som systemutvikler. Tristan har jobbet med Gunnar før, og har erfaring med å jobbe med store og komplekse web-prosjekter. Tristan har, som Gunnar, lenge vært en del av det internasjonale miljøet rundt semantisk data, og har bidratt på mange Open Source-prosjekter.