Kaizers Orchestra: Hjerteknuser

Arbeid av Anorak

Vi brukte andresingelen «Hjerteknuser» fra albumet «Violeta, Violeta» for å engasjere fansen, promotere bandet, trilogien og konserten i Oslo Spektrum i april.

Bakgrunn: I januar 2011 kom Volum.1 av Kaizers Orchestra sin trilogi «Violeta, Violeta». Vår oppgave var å bruke andresingelen «Hjerteknuser» fra dette albumet for å engasjere fansen, promotere bandet, trilogien og konserten i Oslo Spektrum i april. 

Piratkopiering er et kjempeproblem for band og artister. Også i Norge. Fans vil uansett få tak i det de vil gratis. Selv før musikken er å finne i butikken. Derfor handler det ikke om å begrense nedlastingen, men om å engasjere de i artisten og musikken. Selv om Kaizers Orchestra er kjent for å ha Norges mest trofaste fans er de intet unntak. 

Ideen og gjennomføringen: Lenge før det nye albumet til Kaizers Orchestra var ferdig innspilt, begynte vi å nøysomt planlegge en annerledes lansering. Ideen var denne: Dersom en låt ikke eksiterer på verken vinyl, kassett, cd eller i digitalt format, men kun som noteark. så er den eneste måten å høre den på, ved å spille den selv. En måned før den offisielle lanseringen av singelen «Hjerteknuser» begynte vi å spre notearket til låta. Via torrentsider, forumer, plakater, fax og mail. Vi utfordret band til å gjøre en cover før de hadde hørt originalen. For den eksisterte ikke enda! 

Den som lagde den beste coverversjonen av låta som ingen hadde hørt, vant å få gi ut låta på plateselskapet til Kaizers samt og få spille live med Kaizers Orchestra på P3-sessions. 

For å gjennomføre konkurransen inngikk vi et samarbeid med NRK P3. Konkurransen hadde høy redaksjonell verdi og ble et fast innslag i hele konkurranseperioden med faste spotter som fikk tung rotasjon. I tillegg ble invitasjoner og plakater sendt ut til musikkskoler over hele Norge. Flere usignerte band ble også spesifikt invitert for å skape bredde i sjangre og bidrag. Alle bidrag ble lastet opp på P3 Urørt sine sider. Her kunne man høre og stemme på alle bidragene. 

Resultater: Singelen «Hjerteknuser» gikk rett inn på 2.plass i iTunes som den raskest selgende singelen til Kaizers noensinne. 

  • 109 bidrag i konkurransen(!) 
  • 3 av coverbidragene er nå A- og B-listet på P3 
  • 4 av coverbidragene er gitt ut som egne singler 
  • Topp ti listen til P3 Urørt hadde 10 Hjerteknuser-bidrag. 
  • 100% økning av fans på Facebook 
  • 100% økning av fans på Twitter 
  • #Kaizers og #Hjerteknuser to av de mest populære hashtags i oktober 
  • Oslo Spektrum utsolgt. Konserten har kun blitt annonsert på FB foreløpig. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.