Protesterer mot studentplakat

Arbeid av Nordehaug Reklamebyrå

En plakat har fått Irans ambassade til å sende et protestbrev til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH).

Årets kampanje, utviklet av Norderhaug reklamebyrå, fokuserer på viktigheten av frie studentmiljøer over hele verden, og deres rolle som maktfaktor og garantist for demokratiske samfunn. Studenter i hele verden opplever å bli sensurert, overvåket, forfulgt og fengslet for sitt samfunnsengasjement.

«Uheldigvis er det slik at plakaten inneholder ved siden av diktatorer som Hitler, et bilde av vår store, avdøde leder Imam Khomeini. Dere har fornærmet følelsene til en stor nasjon» heter det i brevet som SAIH har fått fra pressesjefen ved den iranske ambassaden i Oslo, Mohammad Javad Hosseini.

Forsvar av ytringsfriheten. Anette Remme, leder for SAIH, sier at reaksjonen fra den iranske ambassaden er både provoserende og uakseptabel.

– Ambassaden ber oss om å fjerne bildet, og det illustrerer problemet. Vi forsvarer studentenes ytringsfrihet. Derimot er det tydelig at ambassaden ikke respekterer vår ytringsfrihet når de ber oss om å fjerne bildet, sier hun.

Det er også kommet reaksjoner fra iranske studenter i Norge som både går mot og som forsvarer plakaten. Plakaten er også signert av Norsk studentorganisasjon (NSO),

Mot til å gi gass.
– Moro å jobbe med folk som både brenner for noe og har mot til å gi litt gass, sier Stig Norderhaug, tidligere grunder og partner i Supertanker, som nå driver egen virksomhet i Norderhaug reklamebyrå.

– Årets plakat skulle oppsummere veldig mye historie i et bilde, og jeg må innrømme at jeg klødde meg litt i hodet underveis. At den ble såpass fet er også mye takket være Christian Bloom som har overgått seg selv igjen.

Idé: Stig Norderhaug og Terje Jacobsen
Tekst og AD: Stig Norderhaug
Illustrasjon: Christian Bloom
Ansvarlig hos SAIH: Erik Evans, Sindre Olav Edland-Gryt

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.